Het Boertje de Feijter in Terneuzen

door | Gemeente Terneuzen, streekproducent, Terneuzen

Straks nog even naar Het Boertje

Generaties lang wordt dit al gezegd en gedacht. Het Boertje De Feijter is niet meer weg te denkenuitย Terneuzen. Deze rijkelijk gevulde winkel met verse groente en fruit, biologische en Oosterse productenย en streekproducten wordt dagelijks druk bezocht en dat is niet verwonderlijk.ย Want wie wil er nu nietย knapperige, verse groente enย lekker, goedย fruit tegen schappelijke prijzen? Dat is precies wat Hetย Boertje nastreeft.ย โ€œOnze missie is om tegen een zo laag mogelijke prijs eerlijke en verse producten aanย te bieden aan de consument en aan de horeca, bij voorkeur zoveel mogelijk uit de regio.โ€ย Versheid enย een goede prijs is mogelijk door lokaal in te kopen. Daarom haalt Het Boertje groente, fruit, eieren,ย melkproducten, aardappelen en uien het liefst bij boeren uit eigen regio. Voor een pure en eerlijkeย smaak.ย โ€œLokale producten moeten veel minder reizen. Het is goed te weten waar je eten vandaanย komt.โ€

Het draait om de klant

Het succes van Het Boertje ligtย in hun bedrijfsfilosofie. Die is sinds 1911 hetzelfde gebleven, net zoalsย de locatie van de boerderijwinkel. โ€œWij zijn een echt familiebedrijfโ€,ย vertelt Jeroen de Feijter.ย โ€œWeย kennen onze producten, onze leveranciers en onze klanten. We spelen vooral in op de behoefte vanย de klant. Dezeย vormt onze inspiratie.โ€ย Wie is de klant?ย โ€œIedereen die van gezond en lekker eten houdt.โ€ย Ook aan degene die niet zelf groente wil ofย kan snijden,maar wel gezond wil eten,is gedacht. In deย koeling aan de achterzijde van de winkel liggen zakken gesneden groenten.ย โ€œWij snijden dagelijksย onze groente zelf en bereiden onze eigen salades. Deze leveren wij aan particulieren, maar ook aanย horeca.โ€ย Heb je dieย onweerstaanbaar lekkereย saladesal geprobeerd? Je vindt ze in de bar aan deย verkoopkraam middenin de winkel. Net als heerlijke olijvenmengsels en andere lekkernijen. Dieย verkoopkraam is trouwens een leuk stukje nostalgie, alsof je ineens opย een overdektemarkt loopt. Jeย wordt hier persoonlijk geholpen door het vriendelijke personeel dat jouw keuze afweegt op deย weegschaal. De zuidelijke producten als bakbananen,ย artisjokken, zoete aardappelen, gemberwortel,ย pepers en nog veel meer maken hetaanbod verrassend en compleet voor toepassing in deย wereldkeuken.

Tip van Jeroen:ย โ€œNeem vooral onze aardbeien mee. Deze keur ik dagelijks en selecteer ik vooral opย smaak.โ€

Dat geldt ook voor deย โ€˜tokoโ€™ย met buitenlandse producten in de winkel. Hier vind je een grootย assortiment Aziatische, Turkse, Surinaamse en andere uitheemseย smaakmakers. Het is duidelijk dat zeย bij Het Boertje werkelijk aan iedereen denken, want ook mensen met voedselintoleranties enย -allergieรซn hebben hierย eenย ruime keuzeย ingluten-enย lactosevrije producten. En behalve biologischeย groente en fruitย is de biologische afdeling een waar walhalla voor klanten die biologisch willen eten enย drinken. Hier zijn zelfs ecologische verzorgings-en schoonmaakproducten te koop. In de winkel zijnย verder nog noten en zuidvruchten te vinden, evenals fruitsappen en kaas van boeren uit de buurt enย nog veel meer. Ken je Het Boertje nog niet? Loop er gauw eens binnen. Je komt er zeker terug.

De Feijter AGF BV
Guido Gezellestraat 21 – 23
4536 HG Terneuzen

https://www.het-boertje.nl