Gerookte zalm met zoetzure komkommer, hangop van yoghurt en rode ui

door

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag gerookte zalm klaar met zoetzure komkommer, hangop van yoghurt en rode ui. Lees stap voor stap hoe je dit gerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)

Gerookte zalm met komkommer

Gerookte zalm met zoetzure komkommer, hangop van yoghurt en rode ui

Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram gerookte zalm Quaars Visrokerij
  • 1 dungesneden komkommer
  • 50 gram sushi azijn
  • chili vlokken
  • klein bosje dille
  • 200 gram hangop van naturel yoghurt De Heerenhoeve
  • 1 limoen
  • 2 stuks rode ui Bijeen biologische boerderij

Bereidingswijze
 

  •  Snijd de komkommer in de lengte in lange strips met een dunschiller.
  • Snijd de hele komkommer op.
  • Bewaar 1 takje dille en kook de sushi azijn me de chili vlokken op en laat afkoelen.
  • Giet dit alles over de komkommer en bewaar in een afgesloten bakje (dit kan al 2 dagen op voorhand).
  • Schil en snijd de rode ui in partjes.
  • Kook 75 gram azijn, 75 gram water en 75 gramsuiker met ½ theelepel  zout op en voegde rode ui partjes toe. Kook 20 seconden door en laat afkoelen in het eigen vocht.
  • Leg de gerookte zalm op een mooi bord.
  • Lek de komkommer uit op een keukenpapiertje, rol ze losjes op en leg ze op de zalm.
  • Schep met een warme theelepel puntjes hangop van yoghurt op de zalm. 
  • Verdeel wat zoetzure rode ui partjes over de zalm.
  • Werk af met een partje limoen en de fijne takjes dille.
Trefwoord gerookte vis, ui, zuivel